Tot mai multi oameni iau antibiotice fara a efectua un control specializat (asta incluzand o antibiograma) si, mai rau, fara a avea cu adevarat nevoie! Ei nu realizeaza ca din dorinta de a scapa de o problema care ii streseaza, ajung sa isi distruga organismul pe termen lung.
Din acest motiv, recomandam utilizarea antibioticelor NATURALE, care administrate corespunzator NU au efecte adverse.
Cuprins articol
USTUROIUL
Primul pe lista antibioticelor naturale este usturoiul. Am scris despre beneficiile, proprietatile si retetele ce pot fi preparate din el aici.
Din batrani se stie ca in cazul racelii, usturoiul este cel mai bun aliat. El este un grozav antihelmitic (motiv pentru care se recomanda si in cazul parazitozelor intestinale), antispastic, antifungic si expectorant.
Totusi, NU trebuie consumat impreuna cu:
- Medicamente anticoagulante (pentru ca el este, in sine, un anticoagulant natural si poate provoca hemoragii necontrolate);
- Medicamentele pentru ficat sau fiere (amplifica efectele acestora);
De asemenea, trebuie consumat cu prudenta de catre:
- Persoanele cu stomac sensibil (pentru ca poate irita mucoasa gastrica);
- Femeile insarcinate;
- Persoanele hipotensive (deoarece usturoiul are capacitatea de a scadea tensiunea arteriala).
GHIMBIRUL
Din categoria antibioticelor naturale amintim si ghimbirul. Nu doar ca te scapa de crampele abdominale, de constipatie sau de sinuzita, dar cele peste 500 de substante active din componenta sa ajuta organismul sa lupte cu aproape orice microorganism si infectie.
Consumul regulat de ghimbir are capacitatea de a curata sistemul limfatic, prevenind totodata aparitia diverselor infectii (mai ales pe cele ale sistemului respirator).
Totusi, ghimbirul NU trebuie consumat impreuna cu:
- Medicamente anticoagulante (deoarece, asemenea usturoiului, si ghimbirul are capacitatea de a subtia sangele);
- Insulina (ghimbirul are puterea de a reduce nivelul zaharului din sange, motiv pentru care este contraindicat persoanelor cu hipoglicemie).
MIEREA DE ALBINE
Tot mai multe studii recente sugereaza faptul ca mierea este un antibiotic natural senzational, care are puternice proprietati antibacteriene.
Cel mai mare beneficiu al mierii este ca spre deosebire de alte antibiotice, aceasta nu permite bacteriilor sa formeze rezistenta la ea. Asadar, ea poate fi utilizata cu mare succes mai ales de persoanele care au dezvoltat imunitate la antibiotice.
Totusi, mierea de albine NU trebuie folosita de:
- Persoanele diabetice. Acest lucru se datoreaza nivelului crescut de carbohidrati. Totusi, mierea de salcam (care este mai slaba in dextroza si mai bogata in fructoza) poate fi utilizata in cantitati reduse (o lingurita dimineata);
- Alergicii la polen. Mierea contine aproximativ 1% polen, motiv pentru care nu este recomandata alergicilor;
- Copiii sub un an: mierea poate provoca botulism, deoarece tubul digestiv al micutulor nu este inca suficient de dezvoltat incat sa poata faca fata sporilor prezenti in natura si care pot dezvolta aceasta afectiune (spori prezenti pe florile plantelor polenizate de albine).
CEAPA
În trecut vorbeam despre beneficiile si proprietatile cepei, aici. Aceasta este foarte bogata in antioxidanti precum quercetina, antocianina si compusi cu sulf (despre care se spune ca au proprietati anticarcinogenice, antiplachetice, antitrombotice, antiastmatice si antibiotice).
Totusi, consumul de ceapa NU este recomandat persoanelor care:
- Sufera de ciroza, gastrita, colita de fermentatie sau sindrom de colon iritabil;
- Persoanelor care urmeaza o cura cu seleniu (deoarece aceasta este foarte bogata in seleniu);
- Persoanelor hipertensive (deoarece ea poate creste pulsul si tensiunea arteriala, fapt ce poate provoca accident vascular).
HREANUL
Despre beneficiile hreanului am discutat in acest material.
Hreanul este un extraordinar antibiotic natural, mai ales atunci cand suferim de afectiuni respiratorii (raceala, gripa, astm bronsic).
Totusi, hreanul NU este recomandat:
- Copiilor cu varste sub 4 ani si persoanelor care sufera de afectiuni gastrice;
- Femeilor insarcinate sau care alapteaza.
Alte antibiotice naturale sunt: echinaceea, turmericul, otetul de mere.
Sursa foto coperta: siddham.in
[…] Citeste si: TOP 5 Antibiotice Naturale […]