fbpx
cuisoare si ulei de cuisoare
Plante medicinale

CUISOARE: Scapa de Respiratia Urat Mirositoare, Vergeturi, Diabet si de alte 40 afectiuni!

Punctajul nostru
Apasa pentru a acorda un punctaj
[Total: 2 Average: 4]

Cuisoare: Acest minunat condiment provine din insulele Maluku din Indonezia. In medicina Ayurvedica cuisoarele se folosec pentru carii dentare, halitoza si altele… pe cand in medicina chineza erau apreciate pentru proprietatile sale afrodisiace.

Cuisoarele sunt cunoscute in bucataria asiatica drept cel mai popular condiment. Ele sunt, de fapt, boboci uscati ai unei flori care provine din arborele Syzygium Aromaticum.

In tari precum China si India se utilizeaza de mii de ani ca remediu pentru o gama variata de afectiuni.

Continut cuisoare

cuisoare condiment

 Cuisoarele sunt bogate in:   

  • carbohidrati
  • proteine
  • fibre alimentare
  • potasiu
  • calciu
  • sodiu
  • magneziu
  • vitamina E
  • folati
  • niacina
  • eugenol

 1 lingura(2g) de cuisoare compozitie:

Calorii 21

Glucide 1 g

Mangan 30% din doza zilnica recomandata

Vitamina K 4% din doza zilnica recomandata

Vitamina C 3% din doza zilnica recomandata.

Pe langa nutrientii enumerati pulberea obtinuta contine si calciu , magneziu si vitamina E.

 Cuisoare proprietati

Principalele proprietati ale cuisoarelor sunt:

  • antioxidante
  • antimicrobiene
  • antinflamatorii
  • hepatoprotectoare

Beneficii cuisoare

  • Protejaza sistemul osos si ficatul;
  • antitermic (combate febra) – se consuma infuzie de cuisoare;
  • trateaza halena (respiratia urat mirositoare);
  • calmeaza durerile de dinti – spalaturi cu ceai de cuisoare;
  • ajuta digestia – ceaiul de cuisoare consumat dupa mese;
  • calmeaza durerile de cap – ulei de cuisoare;
  • combate obezitatea si ficatul gras – intensificand arderea grasimilor;
  • reduce vergeturile – ulei de cuisoare;
  • imbunatatesc digestia – stimuland secretiile digestive;
  • reduc flatulenta, dispepsia gastrica si senzatia de greata. Pentru a reduce aceste neplaceri se prajesc fara ulei cateva cuisoare si se rasnesc obtinand o pulbere care poate fi folosita la ceai sau amestecata cu miere si administrata cand este cazul.
  • Tin sub control cancerul pulmonar in stadiile incipiente.
  • Previne cancerul de col uterin prin continutul de eugenol;
  • protejaza impotriva radicalilor liberi – prin continutul bogat in antioxidanti;
  • mentine nivelul de antioxidanti pentru protectia ficatului;
  • tine sub control diabetul – extractele din cuisoare imita insulina si ajuta la controlul nivelului de zahar din sange;
  • protejaza oasele de osteoporoza;
  • imbunatateste sistemul imunitar prin cresterea numarului de celule albe din sange;
  • contine substante cu proprietati antinflamatorii;
  • trateaza cefaleea – 3-4 cuisoare zdrobite  si un praf de sare se introduc intr-o cana cu lapte si se consuma incet.
  • Efect puternic antibacterian (au fost folosite in tratarea holerei)
  • proprietati afodisiace.

Cum se prepara ceaiul de cuisoare?

ceai de cuisoare
  • Se macina fin o lingurita de cuisoare;
  • Adaugati pudra obtinuta intr-o cana cu apa si lasati-o sa fiarba 5-10 minute;
  • Strecurati lichidul si il lasati la racit.
  • Se consuma cald

Reteta ulei de cuisoare pregatit in casa

ulei de cuisoare

– 1 lingura cuisoare sau 1/2 lingura pentru o aroma mai slaba

–  1 cescuta de ulei (150ml)

Se prajesc cuisoarele fara ulei, se macina si se amenteca cu uleiul vegetal.

Se pastreaza timp de 2 saptamani la rece in sticla sterila, perfect etansa. Se mai agita din cand in cand.

 Beneficii ulei de cuisoare

  • Antioxidant puternic
  • distruge parazitii intestinali
  • distruge microbii si infectiile
  • reduce cefaleea
  • fortifica sistemul imunitar
  • bun in tratamentul artritelor
  • eficient in tratarea herpesului
  • eficient in viroze
  • bun in tratamentul infectiilor
  • antispastic
  • stimulent general
  • antinevralgic (dantura)
  • anestezic local
  • antcoagulant
  • Detoxifiant
  • antispastic.

In cosmetica acestea sunt folosite in: pastele de dinti, sapunuri, uleiuri, parfumuri si tigari.

Cuisoare – Contraindicatii

  • Cuisoarele uscate pot provoca iritatii orale, precum si deteriorarea tesuturilor dentare.
  • Uleiul de cuisoare nu de recomanda pentru consum oral la copii, putand provoca reactii adverse severe, leziuni hepatice si dezechilibre electrolitice.
  • Tulburari de de coagulare – eugenolul din compozitie incetineste coagularea. Se opreste consumul de cuisoare cu 2 saptamani inainte de orice interventie chirurgicala.

Citeste si:

? Aromaterapia: metoda alternativa de vindecare, cu uleiuri esentiale pure

? Salata verde: planta minune care te ajuta in (aproape) orice situatie! + 6 Remedii Naturiste

? Despre USTUROI: beneficii, proprietati si retete naturiste

? Cele mai importante beneficii ale consumului de HREAN + Retete!

? 3 Siropuri de tuse NATURALE pe care le poti face TU acasa…

Sursa foto: freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: