fbpx
eco, bio
Diverse Stiri medicale

Produse ECO… adica pline de E-uri!

Punctajul nostru
Apasa pentru a acorda un punctaj
[Total: 1 Average: 5]

APC, in cadrul campaniei „Atentie la eticheta!” atrage atentia asupra importantei intelegerii informatiilor pe care le gasim pe etichete. In acest sens expertii organizatiei au realizat o analiza a produselor ECOLOGICE. Rezultatele sunt incredibile:

ALIMENTELE ECOLOGICE SUNT PLINE DE ADITIVI!

Deci daca aveti impresia ca daca achizitionati mancare pe a carei eticheta gasiti insemnul „ecologic”, veti scapa de chimicale… va inselati!
Astfel:

POFTA DE TIRAMISU?

Atenţie la prăjitura tiramisu BIO cu 6 E-uri (caragenan, acid lactic, carbonați de sodiu, carbonați de amoniu, gumă de xantan şi gumă arabică).

POFTA DE PARIZER?

Atenţie la parizerul BIO cu 4 chimicale, fabricat din carne de porc (67%), carne de vită (9%), apă, slănină, dextroză (un tip de zahăr) și un amestec de condimente, neprecizate.

Parizerul cu 4 E-uri este considerat produs BIO şi are termen de valabilitate 14 zile!

POFTA DE CREMWURSTI?

Crenvurştii vienezi cu carne de porc (65%) şi vită (16%) conţin apă, slănină, sare, amestec de condimente, dextroză şi 4 E-uri (citraţi de sodiu, acid ascorbic, ascorbat de sodiu şi nitrit de sodiu).

POFTA DE LAPTE?

Atenţie la laptele ecologic standardizat, omogenizat şi pasteurizat la temperatură înaltă (vitaminele şi enzimele sunt distruse la temperaturi înalte de 70-90 de grade Celsius).

Consumatorii nu ştiu să facă diferenţa între un lapte standardizat, fie el şi ecologic, care are un procent fix de grăsime şi care provine de la mai multe ferme, mulsori diferite, chiar şi zile diferite și este supus unor procese tehnologice (standardizare, omogenizare, pasteurizare la temperaturi înalte etc) care distrug structura alimentului, şi cel nestandardizat, aşa cum îl dă vaca, la care procentul de grăsime variază între 3,5% şi 4,2% în funcţie de o serie de factori, cum ar fi temperatura aerului, tipul şi calitatea furajelor etc.

Nu uitaţi, vaca nu este un robot care să ne ofere zilnic lapte cu acelaşi procent de grăsime, 3,5% sau 3,8%.

Si lista nu se opreste aici.

Va invit sa cititi materialul complet pe site-ul APC-ROMANIA.

Citeste si: 5 Alimente pe care NU le vei mai consuma NICIODATA dupa ce vei sti ingredientele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: