fbpx
Dietă și Nutriție

5 Alimente pe care NU le vei mai consuma NICIODATA dupa ce vei sti ingredientele!

Punctajul nostru
Apasa pentru a acorda un punctaj
[Total: 3 Average: 4.7]

Faptul ca nimic nu mai este natural in comert nu mai reprezinta o surpriza. Stim ca orice aliment contine conservanti si diverse chimicale pentru a-si putea pastra valabilitatea, culoarea si forma un timp indelungat.

Totusi, exista cateva alimente la care nu ne-am fi gandit niciodata ca pot fi chiar atat de toxice!

Cand am citit materialul celor de la APC de 1 mai despre painea feliata, mititei, carnati si bere am ramas oripilata. Nu atat despre adaosul de conservanti, gluten, zaharuri si uleiuri din paine… cat mai ales despre continutul de solutie de dezghetare a drumurilor din carnati!!

De atunci nu mai consum carnati!

Chiar va recomand sa cititi materialul.

Oricum, pana una alta, va propun sa vedeti alte alimente care au in continut ingrediente incredibile!

#1 Carne tocata de vita

Carnea de vita tocata si ambalata contine hidrat de amoniu (pe care il gasim cel mai adesea in produsele de curatenie) si slime roz care functioneaza ca filler (agent de umplere).

Aceste ingrediente sunt responsabile de aparitia numeroaselor tipuri de cancer!

Cel mai bine este sa optati pentru tocarea carnii in fata dvs, alegandu-va exact acea bucata proaspata pe care o vedeti in vitrina.

Sau puteti sa tocati carnea acasa, cu ajutorul unei masini de tocat carne.

#2 Conserva de ciuperci

Conform FDA (Food and Drug Administration) este inevitabil ca in procesul de conservare a ciupercilor sa nu apara larve si acarieni (insecte microscopice). Ele sunt extrem de atrase de ciuperci si desi sunt considerate inofensive pentru sanatate, ideea in sine este extrem de scarboasa!

#3 Mezeluri

O felie de salam din cand in cand, intr-un sandwich, poate parea inofensiva. Totusi, mezelurile sunt adesea incluse in alimentatia copiilor si a bebelusilor, fapt ce duce la aparitia precoce a bolilor digestive si de inima.

Mezelurile contin aditivi – E-uri care impiedica fixarea calciului in oase, nitrati s nitriti de sodiu si potasiu. Acestia duc la probleme respiratorii, cancer gastric. In afara acestora mezelurile nu ar mai fi roz, ci gri!

De asemenea, acestea contin amidon care, teoretic, a fost interzis prin lege. El e utilizat pentru a creste greutatea produsului. Dar el aduce balonarea si accentueaza procesele de putrefactie in colon, crescand riscul aparitiei cancerului.

Sa nu mai vorbim despre coloranti, glutamat, MDM si tonele de zahar si sare!

#4 Gogoși

Gogoșile acelea perfecte din hypermarket-uri… deși arată incredibil și au un gust pe măsură… conțin antigel!

De asemenea, sunt colorate cu dixid de titan (citiți mai multe pe site-ul Asociației Pro Consumatori).

Tot gogoașa de casă, imperfectă, rămâne cea mai bună soluție!

#5 Branzeturi rase

De foarte multe ori putem prefera, din comoditate, sa cumparam cascaval sau parmezan ras. Totusi, ce nu stim majoritatea este ca branza maruntita contine un ingredient special: rumegus!

Sigur ca acesta nu va fi consemnat pe ambalaj decat sub forma de celuloza. Acesta este adaugat pentru a stimula fibrele si a impiedica branza sa se stranga la loc.

Ei bine, in comert sunt multe minunatii… care mai de care mai interesante. Asa ca va invit, daca mai stiti si altele, sa ni le spuneti intr-un comentariu!

Sursa foto: freepik.com

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: