fbpx
Semne și simptome

4 Preparate naturale pentru sanatate cu mierea din Bacania Tei

Punctajul nostru
Apasa pentru a acorda un punctaj
[Total: 2 Average: 3.5]

Bacania Tei reprezinta o platforma de unde oricine poate cumpara cele mai gustoase si mai proaspete legume, fructe si delicatese. Este vorba despre acele produse naturale, crescute cu dragoste si cu grija, de fermierii locali.

De curand am fost provocata sa pregatesc o reteta folosind ingredientele disponibile online… Si cum in provincie nu au putut fi trimise decat produse ambalate si nu perisabile (deocamdata legumele si fructele proaspete, carnea de la tara si pestele, pot fi livrate doar in Bucuresti si Ilfov… dar in viitorul apropiat cu siguranta lucrurile se vor schimba!), atunci am luat trei categorii de miere:

  • Miere de Zmeur,
  • Miere de Mana,
  • Miere Poliflora.

Si cum sunt pasionata de produsele naturale, mierea a venit la fix! Asa ca am hotarat sa fac cateva preparate naturiste, dupa cum veti vedea.

Mierea de la Bacania Tei

Am primit trei borcane ambalate frumos si cu multa grija, si nu m-am putut abtine sa nu gust si sa savurez din fiecare in parte. Asa ca am sa va povestesc cum a fost:

Mierea de Mana

miere de mana, mierea de mana, bacania tei, casuta cu miere,

Mierea de mana este numita si miere de padure. Denumirea vine de la faptul ca albinutele o culeg de pe copaci, ea provenind din sucurile depuse de insectele care paraziteaza vegetatia lemnoasa.

Este mai inchisa la culoare si are un gust pronuntat, usor amarui.

Mierea de mana este mai aromata pentru ca are acele substante de tip rasini, balsamuri care dau aroma intensa. De asemenea, ea este mult mai bogata in polifenoli (acei pigmenti vegetali sau flavonoide), care ii confera proprietati antibacteriane, antiinfalamatoare, antioxidante, fiind un bun stimulent al sistemului imunitar.

Totodata, aceasta ajuta la regenerarea pielii, a mucoaselor din corp si chiar la producerea de globule albe la nivelul maduvei osoase.

Știați că:

? Mierea de mana fiind culeasa de pe copaci si nu din flori este singura miere tolerata de alergicii la polen.

? Mierea de mana este singura miere care nu devine toxica si isi pastreaza toate proprietatile antibacteriene, chiar si daca a suportat tratament termic la 100 grade (lucru care nu se recomanda mierii in general).

? Din punct de vedere nutritional are in compozitie de 20 de ori mai multe minerale si oligoelemente fata de mierea culeasa din nectarul florilor.

Si nu pot sa nu enumar si cateva din beneficiile acestei minunatii:

  • favorizeaza refacerea florei intestinale
  • combate radicalii liberi
  • are actiune antibiotica
  • sustie activitatea nervoasa
  • intareste imunitatea

Gustul bogat, dens, dat de rasini iti bucura atat de mult papilele gustative inca chiar nu ai cum sa uiti aceasta aroma!

Mierea de Zmeur

mierea de zmeur, bacania tei, miere

Mierea de zmeur este o miere cu o usoara nuanta galben-ruginie. Ea este una din cele mai parfumate tipuri de miere. Nu pot sa spun ca in ea se simte gustul fructului (ca as minti), insa chiar si asa, gustul este de o finete si o eleganta diferita de celelalte soiuri.

Si cum albinele acestea, atat de mici si cu o inteligenta asa de mare, culeg cu grija mierea pe categorii, atunci este normal ca si mierea sa preia toate proprietatile florilor din care a fost recoltata.

Combinatia proprietatilor de miere si a celor luate de la zmeur o face benefica in tratamentul multor afectiuni.

Astfel, actiunea ei:

  • regleaza activitatea ovarelor
  • ajuta in perioada de instalare a menopauzei
  • previne aparitia osteoporozei si sclerodermiei
  • lupta cu radicalii liberi – prin bogatia de antioxidanti
  • reprezinta un excelent remediu natural in starile gripale.

Mierea de zmeur poate fi utilizata cu succes si in cazul tratamentelor faciale, catifeland si dand elasticitate tenului.

Mierea poliflora

miere poliflora

Cum mierea monoflora este adunata din nectarul unei singure flori, purtand in ea principiile active ala unei singure plante, mierea poliflora este o bogatie de minerale, vitamine si principii active pe care planta le transmite prin albine – mierii, si prin miere – papilelor noastre gustative.

Am deschis borcanul si am gustat un buchet bogat si o simfonie de arome. Si cred ca daca am urmari itinerarul unei albine prin flora spontana si am studia proprietatile medicale ale fiecarei plante pe care o viziteaza ar fi foarte usor sa ne dam seama ca mierea poliflora este cu adevarat un medicament. Iar de beneficii nici nu incape vorba, caci este buna in orice afectiune a corpului uman.

Preparate cu mierea din Bacania Tei

Mi-a fost foarte greu sa ma rezum la o singura reteta, avand in vedere cat de grozava este aceasta miere.

V-am pregatit si un filmulet in care va invit la tara. Tot se poarta #FaraFiltru. Sa va bucurati de informatii, de atmosfera si de zgomotul gastelor din fundal (100% natural):

Clatite cu pere si nuci

Un dulce foarte usor, iubit de copii si de persoanele care sunt la dieta!

Si pentru ca Hipocarate spunea ca alimentele pe care le consumam ar trebui sa fie medicamente pentru organism, m-am gandit sa fac un produs sanatos si cu un continut caloric scazut. 

Pentru a realiza aceasta reteta am ales 3 pere de marime medie pe care le-am spalat, le-am curatat de coaja, le-am scos samburii si le-am taiat cubulete. Apoi le-am mixat impreuna cu o cana de lapte proaspat de capra si asa bine s-au imprietenit in blender. Din acest mix a rezultat o compozitie foarte omogena.

Ulterior se adauga faina pana ce se obtine o compozitie de consistenta smantanei, in care am adaugat si un varf de cutit de turmeric pudra.

Am prajit clatitele pe ambele parti dupa care le-am uns cu miere din cele trei categorii. Peste am presarat nuca macinata si le-am impaturit.

Pana aici nimic deosebit, dar ce a rezultat conteaza.

Pe trei farfurii am impaturit cate o clatita cu unul din cele trei sortimente de miere si am facut un test. Si cum copiii nu mint nicodata le-am pus in fata nepotelului meu, Ionut, care mai mancase calatite si stia ce sunt. I-am cerut sa guste din fiecare si sa imi spuna care i-a placut cel mai mult. Ordinea a fost urmatoarea:

  • Clatita cu nuca si miere de mana – adevarul este ca mierea de mana este mai densa si are un gust foarte bogat. Pentru Ionut aceasta a fosta campioana.
  • Clatita cu nuca si miere de zmeur – este fina si cu gust delicat. Pe aceasta a trecut-o pe locul al II-lea.
  • Clatita cu nuca si miere poliflora – a lasat-o pe ultimul loc si stiu de ce: pentru ca din acest sortiment mananca frcvent. Deja ii era cunoscuta.

Dulcele familiei

Un desert atat de simplu dar foarte bogat in substante nutritive!

Am ales varianta aceasta cu pere in compozitie din mai multe considerente. Foarte multa lume se fereste de dulciuri intrucat sunt bombe calorice. Totusi, acest dulce, prin combinatia pere si pere scade cantitatea de faina din compozitie, fiind substituita de pulpa de pere. In acest fel persoanele care se feresc de gluten vor constata ca sunt usor digerabile.

Acest dulce poate fi consumat si de catre persoanele care evita zaharul, un alt aspect important sunt persoane alergice care nu pot consuma miere insa perele fac parte din categoria fructelor fara alergeni, iar mierea de mana ne provenind din flora spontana, ci de pe mana de pe copaci,  ne intrand in contact cu polenul ea nu este alergica.

Aceste clatite au o testura atat de catifelata prin combinatia pere si faina, iar compozitaia miere si nuca le transforma intr-un miraj culinar care pe langa faptul ca sunt sanatoase sunt prospete cateva zile, perele in cazul nostru dar fructele in general caci putem folosi si banane, morcov  sau mere, acestea le fac sa ramana moi sa nu se intareasca.

Si pentru ca am avut ocazia sa pun in valoare mierea, devenind astfel „vedeta”, nu am rezistat sa nu mai prepar inca 3 retete „medicament”, respectiv:

Smochine cu miere, ulei de masline si otet de mere  

Reteta:

  • 20 de smochine proaspat culese din gradina, spalate, uscate.
  • 10 linguri de miere (3 de mana, 3 de zmeur si 4 de poliflora)
  • 3 linguri de otet
  • ulei de masline.

Mod de preparare:

Se pun smochinele in borcan de sticla, se adauga mierea si otetul de mere si se completeaza cu ulei de masline cat cuprinde. Se lasa la macerat in loc intunecat si racoros (in cazul meu in beci).

Dupa 20 de zile se consuma o smochina pe stomacul gol dimineata.

Stiati ca:

Acesta este unul din cele mai bune tratamente naturiste impotriva Helicobacter Pyloris, ecoli si alti paraziti care salasluiesc in corpurile noastre.

Miere de mana si samburi de nuca 

Intr-un borcan de sticla se amesteca samburii de nuca macinati cu miere de mana.

Se tine in frigider la macerat timp de 10 zile, dupa care se consuma 3 lingurite pe zi. Este un produs recomandat copiilor anemici, rahitici si persoanelor cu osteoporoza.

Va recomand sa cititi si materialul meu: Reteta de calciu natural din nuca – tratament osteoporoza!

Penicilina ruseasca

Intr-un borcan de sticla am combinat 5 catei mari de usturoi dati pe razatoarea fina  cu 200 g miere poliflora.

Se lasa la macerat pana se transforma in sirop, dupa care se filtreaza si se consuma o lingurita dimineata si alta seara inainte de culcare.

Combinatia de usturoi (care este un antibiotic natural) si mierea poliflora (despre care am mentionat deja ca aduna toate proprietatile plantelor medicinale vizitate de albine), fac din acest produs un adevarat medicament in starile gripale sau in puseurile de tensiune.

Acestea sunt retetele pe care le-am facut eu din 3 borcane micute de miere. Voi ce retete naturiste si preparate puteti face cu mierea din camara Bacania Tei?

Material realizat pentru Superblog 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: