fbpx
Boli/Afecțiuni Diverse Publicitate

Cele mai frecvente 3 afectiuni ale ochilor

Punctajul nostru
Apasa pentru a acorda un punctaj
[Total: 1 Average: 5]

Problemele ochilor pot aparea din diverse motive. Fie ca o persoana s-a nascut cu o anumita deficienta, fie ca a dobandit-o pe parcursul vietii, nu trebuie sub nicio forma ignorata. Mai mult, la primele simptome ca ceva ar fi in neregula cu propriii ochi, o persoana ar trebui sa consulte de urgenta un medic oftalmolog.

Foarte multe probleme de vedere se pot corecta, daca sunt depistate la timp. De aceea, consultul este absolut necesar in cazul in care simti ca lucrurile nu mai sunt la fel. Daca ai nevoie de oftalmologie Oradea, la Clinica Raze iti poti face programare rapida pentru consult. Vei sta de vorba si vei fi consultat de medic oftalmolog cu experienta considerabila. Poti intra pe site-ul https://www.clinicaraze.ro/ – clinica privata din Oradea pentru a te programa online.

Iata care sunt cele mai frecvente afectiuni oculare:

1. Sindromul ochiului uscat

Aceasta este una dintre cele mai intalnite afectiuni in randul varstnicilor, dar si in randul tinerilor. Deseori, sindromul ochiului uscat este asociat cu timpul petrecut in fata ecranelor, indiferent ca e vorba de televizor, telefon sau calculator, precum si cu cititul. De asemenea, factorii de mediu (de exemplu aerul conditionat, temperatura si umiditatea ridicate) si purtarea lentilele de contact pot cauza sindromul ochiului uscat. Simptomele acestuia nu trebuie ignorate, intrucat pe termen lung pot afecta considerabil vederea. Astfel, daca resimti ochiul uscat, ai senzatii de arsura, mancarime si sensibilitate la lumina, programeaza-te pentru control cat mai curand.

2. Miopia

Cei care sufera de miopie nu vad bine la distanta. Obiectele din apropiere nu reprezinta o problema, insa atunci cand privesc la distanta, oamenii cu ochi miopi vad incetosat, neclar. Pe langa acestea, persoanele cu ochi miopi pot clipi des, mijesc ochii, au dureri oculare sau de cap. Sigur ca acest defect de vedere atat de intalnit in zilele noastre a fost analizat de catre medici, iar solutiile constau in purtarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor, dar si in interventia chirurgicala. Miopia apare, cel mai adesea, din cauza predispozitiei genetice, insa si factorii de mediu contribuie la dezvoltarea acesteia. Desigur, pentru un diagnostic exact este nevoie de un consult oftalmologic, intrucat numai medicul specialist il poate pune. Insa, avand in vedere consecintele pe care le poate avea miopia, este recomandat ca la aparitia celui mai mic simptom sa mergi la doctor. De altfel, si pentru copii este recomandat ca o data la doi ani sa beneficieze de un consult oftalmologic, deoarece miopia le poate afecta calitatea vietii in cazul un care nu este descoperita din timp. 

3. Cataracta

Cataracta afecteaza, in mare parte, persoanele peste 65 de ani. Acestea resimt scaderea acuitatii vizuale treptat, in unele cazuri nefiind insotita de durere. Pe langa aceasta, persoanele cu cataracta pot dezvolta fotofobie, pot resimti un disconfort vizual in trafic, mai ales noaptea, si pot avea dificultati in desfasurarea activitatilor zilnice. De cele mai multe ori, cataracta afecteaza ambii ochi, iar schimbarea ochelarilor nu reprezinta o solutie in rezolvarea problemei. Cataracta poate aparea si la varste fragede, iar un copil se poate naste cu ea. Tratamentul acestei afectiuni oculare este exclusiv chirurgical. 

Evita aparitia afectiunilor oculare prin activitatile pe care le faci zilnic si asigura-te ca, in cazul unor simptome ce iti pun probleme in vederea clara, te programezi cat mai curand la un doctor oftalmolog pentru a lua masuri si pentru a pastra o calitate a vietii ridicata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: