fbpx
Frumusețe

FARMEC – De vorba cu oglinda… despre frumusete fara batranete

Punctajul nostru
Apasa pentru a acorda un punctaj
[Total: 2 Average: 5]

Intr-o dimineta pe cand se juca prin odaie Alina agata fara sa vrea oglinda de pe masa. Si cat ai clipi se pravali pe podea, spargandu-se in zeci de cioburi.

Fata ramasa blocata si nu stia cum sa reactioneze. Atunci, in camera isi facu aparitia bunica blanda cu ochii maslinii care, asezandu-si cu blandete mana pe umarul copilei, i-a spus:

Draga mea, tine minte ca in viata sa ai mare grija de oglinda, caci ea iti va fi cel mai bun prieten cand vei creste!

Nu dupa mult timp fetita a primit in dar de ziua ei o oglinda cu coada foarte frumoasa despre care bunica i-a povestit ca este fermecata, astfel ca toata viata ii va spune adevarul si numai adevarul, fara retinere.

Cand fetita implini 14 ani deveni tot mai interesata de cum arata si se imprieteni atat de tare cu oglinda, incat au devenit de nedespartit.

Timpul a trecut… si intr-o zi, cand Alina ratacea cu gandurile printre nori, in hamacul din gradina, isi aminti cum bunica ii citea povesti. „Tinerete fara batranete si viata fara de moarte” era preferata ei.

Dintr-o data in mintea ei se infiripa un gand: isi lua oglinda si se privi:

De ce imbatranesc oamenii? Incepu a se intreba…

Dar nici nu apuca sa cugete prea mult ca o voce total neasteptata, venita din oglinda, i-a intrerupt realitatea:

Copila mea, procesul de imbatranire a pielii este unul complex multifunctional. Modificarile structurale, functionale si estetice au loc la etape diferite de varsta.  Imbatranirea pielii nu se produce printr-un fenomen biologic uniform, ci in mai multe procese biologice:

Pana 20 de ani – vei avea un ten intins, elastic si catifelat.

La 30 de ani – tesuturile au tendinta de a se deshidrata.

Dupa 40 de ani – tenul incepe sa se usuce, pierzand din elasticitate si tonus.

Dupa 60 de ani  – fizionomia fetei se modifica. Se pierde conturul fetei pentru ca fibrele de colagen si elastina se subtiaza.

Imaginea copilei din oglinda deveni tensionata, pe masura ce murmura ceva in soapta, ca pentru ea. Dar atunci oglinda ii mai povesti si de ce imbatraneste tenul la aceste varste:

  • Imbatranirea intrinseca – reflecta degradarea in timp a pielii;
  • Imbatranirea extrinseca – aceea ce tine de noi, de agresiunile aduse de noi (in special daca fumam si daca stam prea mult in soare);
  • Imbatranirea hormonala – modificarile hormonale aparute;
  • Imbatranirea catabolica – este data de bolile acumulate in timp.

Tot stand de vorba cu oglinda timpul se scurese si pentru Alina. Si cum se mai privi o data, intreba ce sunt punctele acelea inestetice de pe fata sa.

Oglinda ii aminti de imbatranirea hormonala si o asigura ca este o etapa dupa care tenul ei va arata bine doar daca ii acorda atentie si ajutor.

Zilele treceau si fetita observa cum pe fata mamei incepeau sa apara tot mai multe riduri. Ingrijorata, fata navali in camera si isi intreba, ca dintr-o suflare, oglinda ce este de facut. Pe un ton cald, aceasta incepu sa-i spuna o poveste…

…Si ca toate povestile, si aceasta incepe cu a fost o data… o fetita care avea 13 ani.

Sursa foto: aslan.info

Dupa ce isi pierde tatal se muta la Bucuresti cu familia unde termina scoala generala, iar la 16 ani viseaza sa zboare si sa ajunga pilot. Pentru ca a fost foarte ambitioasa, visul i s-a implinit… pentru o vreme, ajungand chiar sa zboare cu un mic aparat Bristol – Coanda.

Dar soarta o indreapta spre madicina unde era preocupata de „tinerete fara batranete”.

Astfel, dupa ani de studiu intens si cercetare in laborator, ea evidentiaza importanta procainei in ameliorarea tulburailor distrofice legate de varsta. Astfel in anul 1952 inventeaza vitamina H3 (Gerovital) – un produs brevetat in peste 50 de tari.

Sursa foto: aslan.info

Auzind despre inventia sa, multe personalitati de peste mari si tari (precum Marlene Dietrich, Kennedy, Charles Chaplin, Kirk Douglas… si altii) au folosit acest produs pentru a-si pastra frumusetea calsica.

Aceasta fetita de care-ti vorbem si care a devenit adult a intrat in istorie prin produsele descoperite de ea. Ea se numeste Ana Aslan.

Ana a testat descoperirile pe propriul corp, dovedind eficienta lor prin faptul ca a trait 91 de ani, imbatranind frumos.

Studiind schimbarile din structura pielii ea a creat doua tipuri de creme foarte eficiente si anume:

  • Crema antirid – care se adreseaza persoanelor de peste 20-25 ani, cu tenul uscat.
  • Crema anti-age – destinata persoanelor peste 40-45 de ani. Pe langa actiunea hidratanta si regeneranta, aceasta mai are si o actiune de estompare a ridurilor, datorita complexelor enzimatice, substantelor active cu rol de producere a fibrelor de colagen si a fibrelor elastice.

Gerovital H3 Classic – contin procaina clorhidrat, un antioxidant cu rol in inhibarea sintezei radicalilor liberi de oxigen si de stabilizarea a membranelor celulare.

Ascultand tacuta povestea oglinzii, Alina intreba daca nu cumva Ana Aslan a pastrat aceste creme doar pentru ea.

Oglinda straluci si ii spuse fetei ca aceste produse sunt fabricate de FARMEC – cel mai mare producator de cosmetice din Romania si unul din cei mai importanti din Europa de Sud–Est.

Farmec detine peste 400 de produse cosmetice reprezentate de peste 15 branduri.

Ii mai povesti cum si mama si bunica ei folosisera produsele Farmec, inca din tinerete.

In clipa urmatoare fata alerga la albumul cu poze al familiei si in unul din cadre aparea oglinda mare a bunicii cu asa zisele „sulimanuri” unde a observat o sticla cu emulsie „Doina” si un deodorant „Obsesie”.

Alerga si in camera mamei unde pe noptiera zari o cutie cu capacul albastru pe care scria Gerovital H3 Clasic” – crema intensiv hidratanta. Cerceta noptiera cu atentie si constata ca aceasta crema nu era singura ci era acompaniata si de alte produse ale firmei Farmec.

Si cum fiecare poveste se termina cu „si au trait fericiti pana la adanci batraneti” la fel si Alina, folosind produsele Farmec a devenit o doamna frumoasa si eleganta, amintind de frumusetile clasice de odinioara.

Material scris pentru Superblog 2020.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: