fbpx
Boli/Afecțiuni Plante medicinale Publicitate

Remedii naturale pentru TUSE

Punctajul nostru
Apasa pentru a acorda un punctaj
[Total: 3 Average: 4]

Natura – sursa inepuizabila de inspiratie, atat pentru artisti cat si pentru o viata sanatoasa.

Inainte sa apara industria farmaceutica, natura era la locul ei oferind diverse metode de tratament in marea majoritae a afectiunilor.

Imi amintesc cu placere, pe vremea copilariei mele, cum mergem cu bunica prin cranguri si culegem plante medicinale… Si nu era chiar asa floare la ureche, pentru ca asa cum spunea bunica, fiecare planta a fost creata de Dumnezeu cu un scop precis, de aceea si recoltarea se facea in anumite momente din zi: pentru a beneficia de maximul pe care il putea oferi.

Apoi le punea la uscat,  ambalate cu mare grija in saculeti de panza si depozitate in locuri ventilate.

Cand venea toamna, frigul parca invita virozele sa ne viziteze trupul, dar scotea bunica din saculet cateva plante si pregatea un ceai pe care il savurai cu atat grija caci iti umplea atat camera cat si sufletul cu aroma sa inconfundabila. Si avea bunica in farmacia ei verde o serie de plante de folos pentru raceala si tuse, care mai de care mai eficiente: lichen de piata, sovarf, muguri de pin, frunze de patlagina, cimbru, flori de tei, scai vanat, menta, coada soricelului, frunze de potbal, si cate si mai cate.

Dar nu doar ca stia bunica sa stranga si sa conserve aceste plante, dar le stia la fiecare in parte rostul. Facea chiar combinatii de plante in functie de tipul de tuse.

Imi amintesc cum iarna cand veneam inghetati de la saniusi si tuseam si nu puteam expectora, cum ne astepta pe soba o oala cu o fiertura din 6 nuci crapate, 1 ceapa cu foi cu tot, cimbru, flori de tei…

Ne dadea cate o cana fierbinte indulcita cu miere si in cateva zile eram ca noi.

Sau ce ne mai placea noua era sucul obtinut dupa ce scobea o ridichie neagra. In gaura obtinuta punea miere si o lasa pana dimineata, pana se umplea scobitura cu suc.

Ma gandesc cu nonstalgie la acele vremuri, in care natura si naturalul erau insasi viata. Fara E-uri si fara conservanti. As vrea sa pot sa mai colind campiile, dealurile  si padurile in cautarea acestor plante minune. Dar acum si eu sunt bunica si nu ca nu as putea sa culeg toate aceste plante, dar poluarea a patruns tot mai adanc in inima naturii si plantele sunt contaminate. Plante cu adevarat naturale sunt la distante si in locuri greu de atins de picioarele mele imbatranite. Dar niciodata nu trebuie sa renuntam la ideea de natura si natural.

Exista oameni specializati care strang aceste plante din zone fara poluare si le contopesc in preparate usor si simplu de administrat. Firma Fares mi-a luat drumurile si potecile din picioare cu produsele Plantusin.

 Siropul Plantusin Forte – prin combinatia de extracte de: radacina de ridiche neagra (Raphanus sativus nigra), radacina de hrean (armoracia dadix), rizomi de ghimbir (zingiberis rhizoma), lichen de piatra (LichenIslandicus), echinaceea (echinaceea herba), radacina de iarba mare (inulae radix), radacina de lemn dulce (liquritiae radix), muguri de plop (populi gemmae), scai vanat (eryngii plani herba), cimbrisor (serpylli herba), muguri de pin (pini turiones), piper (piperis nigri fructus).

Toate aceste plante in combinatie cu vitamina C si uleiuri esentiale de scortisoara, lamai, si fenicul fac din acest preparat un adevarat elixir cu o testura bogata si o aroma imbietoare, foarte placut la gust si eficient care este de un real folos in lupta cu:

  • Tusea spastica, iritativa, cu expectoratie
  • Bronsita, astm bronsic
  • Afectiuni pulmonare cronice

Plantusin pentru gat:  combinatia intre lemnul dulce si tinctura de propolis, imbunatatita cu uleiuri esentiale de cimbru, coada soricelului, face din acest produs un adjuvant remarcabil in problemele gatului: durere, disfonie (ragusala), tuse sau chiar candidoza bucala.

Plantusin ceai – combinatia de plante atent alese, cum ar fi: Sovarf, scai vanat, cimbru, muguri de pin, muguri de plop, frunze de patlagina, ghimbir, flori de tei, ciubotica cucului, cuisoare, il recomanda in afectiuni precum:

  • Afectiuni acute si cronice ale aparatului respirator
  • Stari gripale
  • Laringite,
  • Traheite
  • Bronsite
  • Astm bronsic.

Si daca omenirea a inceput a se vindeca cu plante, asa cum gasim scris si in psalmul 50 al lui David ,,Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati’’, si luand in calcul multitudinea de beneficii pe care le are isopul pentru organismul uman, atunci cum sa nu optam pentru variantele naturise acolo unde este cazul?!

Fares, prin specialistii si laboaratoarele in care se produc aceste remedii naturiste, ne inspira spre un mod de viata mai natural si implicit mai sanatos.

Articol scris pentru Superblog 2021.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: