fbpx
Dietă și Nutriție Diverse Publicitate

Placinta cu spanac si branza de capra: curcubeu in cerul gurii si sanatate!

Punctajul nostru
Apasa pentru a acorda un punctaj
[Total: 2 Average: 5]

Dintotdeauna s-a spus ca digestia incepe din gura… dar de fapt ea incepe din clipa in care ai privit un preparat. Si daca acel preparat arata bine si este servit pe o farfurie eleganta, simti cum glandele salivare o iau la sanatoasa inundand gura si facandu-te sa inghiti in sec.

Si daca ai simtit asta este greu sa crezi ca gustul nu este pe masura a ceea ce simt ochii!

Si pentru ca Dajar Romania m-a provocat… Stau acum si ma gandesc: dupa 50 de ani de gatit care este „reteta unicorn”?

Nu pot sa raspund la acesta intrebare deoarece as inclina sa cred ca strang o herghelie.

Totusi, mai in gluma, mai in serios… reteta unicorn este oricare din retetele pregatite cu dragoste, prezentate frumos si care declansaza inghititul in sec.

Si pentru ca vorbim de gatit, si m-am tot gandit la diverse retete – atat traditionale romanesti, cat si straine – am zis sa va prezint ceva usor dietetic si traditional romanesc, respectiv: Placinta cu spanac si branza de capra.

Preparare placinta cu spanac si branza de capra

Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente (pentru 7 portii):

  • 1kg spanac verde (eu am pus din solar)
  • 7 oua de la gaini (din curte)
  • 300g telemea sarata de capra (pregatita in gospodarie – se poate pune si mai putina, in functe de cat este de sarata)
  • 50g unt
  • 500g faina
  • Sos de rosii: 2 linguri (am folosit un sos pentru friptura la gratar)
  •  400ml apa calda
  • 1 lingura drojdie
  • Busuioc macinat
  • 1 varf cutit turmeric
  • 50ml ulei de masline
  • 1 praf sare
  •  Lingurita de zahar brun ( pentru a ajuta grojdia se se lichefieze)
  • 2 linguri seminte de susan
  • 150g cascaval

Mod de preparare:

  • Se face un aluat din faina, drojdie, apa, sare zahar, busuioc, turmeric. Se framanta usor pana se obtine un aluat moale. Apoi, intr-un alt vas se pune uleiul de masline, peste care se adauga aluatul pregatit. Se framanta din nou pana nu se mai lipeste. Se fac doua foi de dimensiunea tavii. Se poate folosi orice tava de copt AMBITION, dreptunghiulara sau rotunda.
tava de copt ambition
Sursa foto: dajarmagazin.ro
  • Spanacul curatat, spalat si zavantat se caleste cu untul intr-o tigaie, peste care se adauga branza de capra rasa si se omogenizeaza, apoi se se lasa la racit.
  • Se pune hartie de copt in tava si prima foaie care este unsa cu sosul de rosii, peste care se intinde amestecul de spanac si branza

placinta blat
  • Se bat ouale ca pentru omleta (cu furculita) si se adauga uniform peste compozitie. Oprim putin ou pentru a unge placinta la final.
placinta blat uns
  • Peste acestea venim cu cea de a doua foaie incercand sa unim ambele foi pe margine pentru a nu evada oul din placinta.
  • Ungem foaia cu oul ramas peste care presaram semintele de susan si cascavalul.
  • Se coace aproximativ 40 minute, la 170 grade.
placinta cu branza de capra si spanac

Mancare gustoasa preparata cu ustensile de calitate

Lucrand la aceasta placinta ma gandem cum a evoluat tehnica in bucatarie.

La inceput foloseam tavi de tabla tapetate cu faina, unde riscai sa se prinda si sa strici frumusete de portii. Apoi a aparut hartia de copt… mai apoi tavile de inox, ceramica… si cate mai cate!

Dajar magazin, Ambition Romania,

Acum hypermarketurile sunt pline de produse de cea mai buna calitate, marca Ambition Romania, cu ajutorul carora se pot realiza cele mai bune preparate.

Placinta de mai sus este doar un exemplu.

placinta gata

Va invit sa o incercati!

Material scris pentru Superblog 2021, editia de primavara.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: