fbpx
carte personalizată elefantul meu
Diverse Sănătate emoțională

Elefantul Meu: a fost o dată ca niciodată o carte personalizată!

Punctajul nostru
Apasa pentru a acorda un punctaj
[Total: 1 Average: 5]

Astăzi, când copilul se naște cu telefonul în mână și cu abilitatea de a naviga pe internet, este foarte greu să il mai captezi în tărâmul basmelor, unde Feți Frumoși își riscă viața pentru a salva câte o Ileană Cosânzeană din mâna zmeilor.

Informatizarea și tehnologizarea, plus industria jucăriilor, a jocurilor pe PC și telefon au furat pur și simplu dorința copiilor de a mai pătrunde în lumea basmelor.

Cum era cândva…

Îmi amintesc cu nostalgie de vremea când erau copiii mei mici. Aveau una-două jucării și 20-30 cărți ilustrate cu povești și aventuri. Acum un singur copil are jucării cât toată sala de grădiniță și doar una două cărți cu povești pentru copii.

S-a dus vremea când, copil fiind, ne adunam toată familia la gura sobei unde părinții ne citeau basme din tărâmul zânelor, cu unicorni zburători și Muma Pădurii.

www.pruskova.com

Îmi amintesc cu plăcere cum în jocurile noastre ne luam roluri din basmele citite și ascultate și ne jucam cât era ziulica de lungă. Cel mai frumos cadou era o carte cu multe ilustrații, în care balaurii fioroși scoteau foc pe nări iar vrăjitoarele zburau pe mături.

Asocierea cu personajele de basm

Îmi amintesc cu plăcere cum ne certam… mai, mai să ne luăm la bătaie când ne jucam și voiam toți să fim personajul principal.

Vremurile în care trăim sunt moderne. Acum e multă informatică, iar cartea devine ceva învechit și fără esență.

Captarea atenției către lectură

Pentru a capta atenția copiilor mei încă de mici, înainte ca ei să știe să citească, îi puneam să aleagă o carte din bibliotecă. Apoi citeam ca și cum ei ar fi fost personajele principale.  

Astfel, copilul când auzea că este vorba despre el devenea interesat. Așa că mai lua o carte. Și de această dată, când citeam povestea aveam grijă ca numele personajului principal să fie Bebe. El era mereu bebe. Micuțul auzind asta devenea captivat și își dorea să asculte povestea până adormea.

Au mai existat și situații în care îi trimiteam să ia o carte din bibliotecă… și aduceau cartea de bucate. Nu am avut încotro decât să o deschid și să povestesc despre ce prăjitură papă bebe (pe care, desigur, că a trebuit să o pregătesc!).

Cărțile personalizate de astăzi

Astăzi cărțile personalizate în care „bebe” este personajul lui preferat care reușește să încalece inorogul cu șapte rânduri de aripi și numai dintr-o singură lovitură poate să zboare cele șapte capete ale balaurului, făcând tumbe în aer și călătorind în timp și în spațiu, nu mai sunt o provocare! Există edituri care simplifică munca părintelui, pregătind din start cărticele frumoase de aventură, pesonalizate! Un exemplu concret este Editura Elefantul Meu, care oferă tuturor celor interesați un portofoliu de 23 cărți personalizate cu povești ilustrate pentru copii, adaptate pe vârste!

Peripețiile eroilor, adaptate astfel încât să fie numai despre el, îi vor capta atenția și-l vor face să își dorească să afle mai mult și mai mult.

Orice carte care are puterea de a-i capta integral atenția copilului este o carte care îl ajută să crească și să se dezvolte armonios.

El își va dori să afle tot mai mult. În plus, intervine dorința de a putea el însuși să citească… și de aici se va dezvolta interesul pentru cunoașterea scrisului și a cititului.

Imaginea copilului într-o carte îl face să simtă că este important. Și, precum știm, toți copiii își doresc încă de mici să fie în centrul atenției.

Cartea cadou

Îmi amintesc cum pe vremea mea, la absolvirea fiecărui an de școală se dădeau premii și mențiuni. De asemenea, pe langă diplomă fiecare copil primea o carte!

Îmi amintesc cu multă plăcere cartea primită în clasa I: „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”. Am citit-o până am învățat-o pe derost, ca pe o poezie. Multitudinea de imagini frumos colorate, precum și scrisul mare mă captau, mă fascinau.

Astfel, cărțile personalizate sunt un fel de „momeală” mai ales pentru copiii cărora nu le poți capta atenția și dragostea pentru cărți.

Cartea personalizată îi poate stimula dorința de a face lucrurile cum trebuie. De asemenea, acțiunea cărții îi poate sta ca model, corectându-i comportamentul.

Cartea trebuie să fie un fel de mentor în conduita micuțului. Așadar, niciun cadou nu poate fi mai frumos și mai educativ ca o carte personalizată!

Voi ce părere aveți despre aceste cărți?

Material scris pentru Superblog 2020, proba 10: Elefantul meu deschide drumul spre imaginație!

Sursa foto: elefantulmeu.ro

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: